18. augusta sa kulinárskeho workshopu na Slovensku v rámci mikroprojektu,, Naše kulinárske dedičstvo – spájanie chute hraničiarov“ zúčastnili i ženičky z JDS Dolná Tižina. Podujatie sa konalo v hoteli Diana v Stráži. Ženičky boli rozdelené do piatich tímov: Pažite, Borová, Dúbrava, Poľana a zo susednej obce Zázrivá bolo družstvo Kyčerka. Niektoré tradičné jedlá si ženičky napiekli doma a ponúkali hosťom z Poľska na krásne prestretom stole s tvorivými doplnkami hmotnej ľudovej kultúry. Ponúkali sa kysnuté koláče, vianočka, mrežovník, pagáče, cesnačka, cuketové muffiny a mnoho iných tradičných koláčov... Prípravu teplých pokrmov mali ženičky pripraviť pred návštevníkmi, kde si v rozhovore odovzdávali cenné kulinárske rady. Nechýbali tradičné slovenské halušky, obrátené rezne, kapustnica, hubová polievka... Po uvarení nasledovalo hodnotenie od odbornej poroty, ale i zo strany zúčastnených. Všetci si pri hodnotení zaslúžili pochvalu, povzbudenie, ale aj praktický darček do kuchyne. Modernú kuchyňu prezentoval kuchár Zdenko Kramarčík, ktorý bol taktiež jedným z porotcov. Starostka obce Dolná Tižina bola povzbudiť členky z JDS. Ľudovú atmosféru dotvorili súrodenci Dávidikovci so spevom a hrou na heligónkach. Slovensko – poľské jedlá si navzájom ženičky povymieňali a tešia sa na kulinársku knihu z receptov, ktoré boli ponúkané a prezentované.
Galéria neobsahuje žiadne fotky